Jobbik a Kulisszák Mögött

Vona Gábor, az ember

2018. március 29. 09:00 - JobbikInsider

kulisszak_10.jpgSokat nem lehet tudni róla. Nem is nagyon törekedett rá, hogy építse az imázsát.  Így teljesen mást gondolnak róla az emberek, mint ami a valóság. Én már viszont tudom, milyen, így nekem lehet hinni.

Paraszti család, ambíciózus munkás és adminisztratív munkakörben dolgozó szülők, és sok könyv Gábor mellett. Így történelemtanár lesz, aki azért az évek folyamán megismerte a gazdaságot és a társadalmat a maga komplexitásában. Jó miniszterelnök lett volna 10 éve? Biztosan nem. Jó lenne most? Úgy tűnik, egyedül ő az, aki a mostani helyzetben képes átvezetni az országot egy sokak által még nem is látott fejlődési válságon. Miért mondom ezt? Egyrészt, mert:

1, van víziója, látja, hogy összeszerelőüzem helyett a tudásra kell alapozni az ország fejlődését. Ezt a FIDESZ soha nem mondta, vagy nagy ritkán mondta, de nem tett érte semmit.

2, tanul a hibáiból: a saját hibáin keresztül tanult meg sok mindent. Tényleg belátta, hogy szélsőséges gondolkodással nem lehet országot vezetni. Sokat olvasott, tanult, konzultált, és kialakult egy világképe, amiben sok mindent megőrzött a FIDESZ és még Orbán egykori nemzetépítő értékeiből is, de a baloldal számára is valós alternatívát képes nyújtani programjával, sőt, a baloldali pártokénál jobbat és reálisabbat! Hány politikus ismerte már el Magyarországon, hogy „elnézést, rosszul csináltam ezt a múltban. Beláttam. A jövőben már tudom, mi a helyes”. Senki. Kivéve Vonát.

3, emberi. A közeli munkatársakkal vagy az országfórumok hallgatóságával ugyanolyan közvetlen, mintha csak egy szomszéd srác lenne…Nyugodtan ellent lehet neki mondani, figyel, nyitott, gyorsan megváltoztatja a véleményét, ha jobb érveket talál a sajátjánál. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy milyen jó lenne, ha ezek meg is maradnának, mert a hatalom bizony képes torzítani a legjobb embereket is.

4, az ország érdekében cselekszik, a hatalom ehhez csak eszköz: tanácsadói, akik közül jó párat megismertem, és ő maga is ilyenek. Valóban csak az ország érdekli őket, a hatalmat csak eszköznek tekintik ahhoz, hogy az ország szekerét is jó irányba lehessen tolni. Amikor konkrét ígéretekről van szó, nem azt nézi, hogy milyen populista hazugságokkal lehet megszerezni a választókat (mert akkor nyilván 50%-os nyugdíjemelést ajánlana), hanem azt, hogy most mire van szükség.  Nyilván, aki politikusnak megy, a hatalmat akarja. Ha nem akarná, akkor rossz politikus lenne.

Egyszer, amikor egy nagy szakszervezeti találkozón járt, őszinte átéléssel beszélt arról, hogy mennyire meghatotta, amikor a Bérunióról szóló konferencián az egyik szakszervezeti vezető felállt, és ezt mondta: „27 éve várok erre a pillanatra, hogy valaki ezt felvesse és képviselje”. Nos, ekkor láttam rajta, hogy érzi, ezért érdemes csinálni a politikát…Megkapó volt.

5, becsületes. Állítólag soha nem fogad el meghívást idegentől, mert egy kóla esetén se érezze senki, se ő, se a másik fél, hogy ezzel le van kötelezve. Márpedig a korrupció ilyen apróságokkal kezdődhet. Polgári körülmények között él, de messze a luxustól. Méltó módon az ellenzék vezetőjéhez, de nem hivalkodóan. Nagyjából egy multinál dolgozó középvezető színvonalán. Azért egy miniszterelnök jelölttől ennél alacsonyabb szintet ne várjunk szerintem. Úgy gondolom, hogy ha miniszterelnök lesz, akkor sem vágyik majd luxusra.

Neki a politika a hobbija is, kicsit függő is. A mobilján minden szabad pillanatban lesi a híreket, keresi az új összefüggéseket. Soha nem korrumpálta sem a politikai rendszer, sem oligarchák, és nem képezi a FIDESZ álpárt rendszerének részét sem. Nem véletlen, hogy a párt polgármesterei sem korruptak. Pedig megtehetnék. De nincsenek botrányok körülöttük évek óta.

Nem áll Vona mögött nagyhatalom sem, bár azért lehet, hogy ez jól jönne néha…

6, kitartó. Nagy küzdő. És nem csak a politikában, Az edzője szerint soha nem adja fel, inkább mindig rátesz egy lapáttal. Heti 2-3 alkalommal jár konditerembe, kiváló az erőnléte (saját bevallása szerint azért van olyan tanácsadója, akinek jobb a bicepsze, mint az övé…�).

A politikai kalandorok, a megélhetési pártok vezetői és a hitelüket vesztő kormányerők és álpártjaik mellett jelenleg az egyetlen politikus, aki mögött van erő, és akiben lehet hinni.  Aki a kormánymédia emlőin nevelkedett, annak nehéz ezt elhinnie…Mindenesetre azt javaslom, hogy olvassa minden olvasóm a Facebook oldalát és a Jobbik Facebook oldalát, vagy közvetlenül a párt weboldalát. Vagy akár az Alfahírt. Ott torzítás nélküli információkat találhat. Az Alfahír persze nyilván elfogult, de legalább nem ír tudatosan lejárató, csúsztatásokkal teli álcikkeket, mint az origo.

Ami pedig Vona Gábor pozitív emberi oldalát illeti, kívánom, hogy maradjon így. Ő az ország egyetlen esélye.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbikkulisszakmogott.blog.hu/api/trackback/id/tr8113671958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása