Jobbik a Kulisszák Mögött

Vége az illúziónak: a média nem tiszta, de mégis az?

2018. március 03. 09:00 - JobbikInsider

kulisszak_04.jpgVan itt ellentmondás? Nincs. Miért? Mert a média, mint a fékek és ellensúlyok rendszerének része, ha megőrzi bizonyos mértékű önjárását, akkor bármilyen érdekek vannak mögötte, fontos szerepet tölt be.

A média felszabadulásának a folyamata pozitív hatással bírt a társadalomra, mert visszaadta a gondolatok ésszerű formálásának lehetőségét az új vélemények megjelenése. Lássuk be, mindannyiunknak sok olyan ismerőse van, aki azóta változatos ideológiai pályákat futott be. És ez így van rendjén, amíg képesek vagyunk gondolkodni.

Nem igaz, hogy a magyar sajtó nem szabad. A magyar sajtó szabad. Ezt még ellenzéki személyiségek is határozottan állítják időnként. De azt elfelejtik, hogy a közéleti elérést tekintve csak igen kis része ellenzéki vagy független. Mondjuk a 15%-a. Egy országban, ahol a megyei napilapok és portálok, a köztévé, a TV2, a helyi rádiók, a vezető országos kereskedelmi rádió, az egyik vezető hírportál és több jelentős bulvárlap kormányközeli tulajdonosok kezében van, és kézivezérléssel irányítják őket, ahol politikai megrendelésre készülő cikkek jelennek meg, ott nem beszélhetünk a média tisztaságáról, bármennyire is próbálják ezt egyesek bizonygatni. Szabad a média persze, de nem tiszta, és el van torzulva a szerkezete, és nem csak a tartalom minősége számít a sikerben, hanem a média mögötti korlátlan finanszírozási lehetőségek. Míg az MSZMP fénykorában az agit-prop osztályon öt, azaz öt fő dolgozott, addig ma a FIDESZ gépezetet közvetve is többszáz fős saját és ügynökségi apparátus támogatja.

Egyszer azonban minden diktatúrának, így a média diktatúrának is vége lesz…Már csak az a kérdés, hogy mikor…

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbikkulisszakmogott.blog.hu/api/trackback/id/tr2313671876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.03. 09:19:42

Diktatúrában alig kell agiprop, demokráciában meg állandó szükség van rá. Ez a magyarázat.

VanTélapó 2018.04.02. 14:10:26

S@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nincs még, de nagyon közel vagyunk hozzá. Olyan 80%-os a rendszer. Ami megvan: Ügyészség, Állami Számvevőszék, NAV, MNB, Rendőrség, a média 70%-a és a bíróságok fele. Ami hiányzik: Bíróságok másik fele, a média maradék 30%-a és Kúria. Ja, és az ország fele fél, jó lenne, ha a másik fele is beállna a sorba és félne, még ez is hiányzik a teljes diktatúrához. Meg az, hogy mindenki betagozódjon a hűbéri rendszerbe gazdasági értelemben is. Mint mondjuk Grúziában. Még 4 év, és ezt is elérjük...
süti beállítások módosítása