Jobbik a Kulisszák Mögött

Első találkozásom Vona Gáborral

2018. március 16. 09:00 - JobbikInsider

kulisszak_07.jpgA korábban már említett értelmiségi találkozó fő eseménye a pártelnök beszéde volt. Számomra korábban semleges volt Vona személye, de inkább negatív képzeteim voltak vele kapcsolatban. Magyar Gárda, EU-zászló égetés, szélsőséges gondolatok és politikusok.

Nos, fél óra alatt tökéletesen levezette a magyar társadalom és gazdaság jelenlegi állapotát, hogy a tervekkel ellentétben nem egy polgári társadalom felé haladunk, hanem egy hűbéresi rendszer van kialakulóban, és hogy miért zsákutca mindez számunkra, mert az emberek lebecsülése és manipulációja helyett sokkal inkább fel kellene emelni őket. Történelem-tanárként ezt sokkal szemléletesebben tette, mint ahogy ezt én le tudnám írni. Nem gyűlölködve beszélt, sőt, nagyon higgadtan, és jelezte azt is, hogy a cél a legfelsőbb szintek elszámoltatása mellett nem a bosszú lesz, ebben is szeretne máshogy cselekedni, mint elődei. Elismerte, hogy Orbán Viktor számos korábbi gondolatával ő is azonosulni tudott, de azt is láttatta, hogy az a rendszer, ami kiépült, végzetes lehet az ország számára. Olyan jövőképet vázolt, ami ma minden magyar embernek vonzó lehet. A korrupciót csökkentve, versenyképes gazdaságot építeni az oktatáson keresztül felemelni minden társadalmi réteget és persze mindezt az ország nemzeti érdekeit képviselve. A részletek persze az apró betűkben vannak, de ki ne tudna ezzel azonosulni? A kérdés már csak a hitelesség lesz. Mert azért először hallgatva őt bennem is az fogalmazódott meg, hogy vajon egy pártvezető, akiről korábban egészen mást gondoltunk, hogyan képes ekkorát változni.

Mivel számos olyan megjegyzést is tett, amiből éreztem, hogy nem a hatalom megszerzése a kizárólagos cél (erre nagyon érzékeny vagyok), hanem az ország felemelése, és hogy nem akart ígérgetni, nem harangozott be 13. havi nyugdíjat, csak hogy megnyerje a nyugdíjasokat, így elkezdődött oldódni vele kapcsolatban valami.

A szúrós szemei és a kevés mosoly miatt soha nem volt megnyerő, de amikor leült az asztalunkhoz, akkor láttam, hogy nagyon emberi, közvetlen, és minden olyan ötletet szívesen lát, ami segíthet egy jó programot felépíteni. Adtam neki egy-kettőt…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbikkulisszakmogott.blog.hu/api/trackback/id/tr6513671906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása