Jobbik a Kulisszák Mögött

Popper Péter esete az indiai tanítókkal

2018. április 06. 09:00 - JobbikInsider

popper_jpg_c_0c.jpgA neves pszichológus egyik könyvének részlete mindmáig erősen él bennem.Nem tudom pontosan felidézni, de talán a lényeget képes leszek átadni. Popper egyszer indiai hegyekben élő szerzetesekhez ment tanulni, és a rend vezetője elé hívott néhány tanítót. Megkérdezte, hogy kit szeretne mesterének. Popper rá is mutatott a számára legszimpatikusabb, legbarátságosabb mosolyú szerzetesre. A vezető azonban hirtelen kijelölt számára egy másik tantómestert. Amikor látta a meglepetést a pszichológus arcán, akkor csak annyit mondott: azért lesz ő a vezetőd, mert csak úgy tudsz kilépni a saját világodból és befogadni a világ teljességét, ha legyőződ magadban az idegenkedést más világoktól, és a magad teljességében Te is megnyílsz, és előítéletek nélkül viszonyulsz mindenhez.

Most Magyarországon is sokaknak erre lesz szükségük…Egy olyan pártot kell támogatniuk, aki lehet, hogy nem a legszimpatikusabb számukra, de az egyedüli erő ahhoz, hogy kormányváltás és elitváltás legyen szeretett országunkban. És ha ez az erő és a társadalom nyitott szívvel képes lesz együttműködni, akkor új világok nyílhatnak meg előttünk és az ország előtt is.

De erre térjünk majd vissza 2022-ben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbikkulisszakmogott.blog.hu/api/trackback/id/tr1513672006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása